Välkommen till Södertälje whippetrace

Välkommna!

måndag 15 september 2014

Förslag på regler för KM 27/9

Under fliken KM finns nu ett förslag på regelverk för klubbmästerskapet den 27/9. Synpunkter och ytterligare förslag mottages tacksamt antingen som kommentarer på det här inlägget eller på Facebook.

6 kommentarer:

 1. Har läst igenom, bra jobbat.
  Meen !! Jag tycker absolut INTE om någon dunk i ryggen. Tiden ska starta när hunden "sticker". Tidtagarens enda uppgift kolla hunden. Då blir det lika för alla. Från dunk till släpp är helt beroende på reaktionstid per hundhållare. Det är så kort sträcka i vissa fall att då kan reaktionstiden vara avgörande istället för hundens tid Om alla hundhållare stirrar på trasan och släpper så fort den rör sig för att starta. (trasan får där inte ligga för nära, förslag starlinje/trasplats ska vara utmärkt på något sätt)

  SvaraRadera
 2. Vi använde ryggdunk förra året och då upplevde vi att det fungerade bra. Om man gör som du föreslår, får man en osäkerhet i när tidtagningen startar, då det är svårt att se exakt när hunden sticker. Å andra sidan slipper man problemet med att det kan bli tjuvstart. Starterns uppgift blir, förutom att bara starta tidtagningen, att kolla med handlern att denne är redo och därpå signalera till trasföraren att det är klart att starta. Vi kan prova detta i år och se hur det går. Förra året var startlinjen utmärkt med ett målat streck på marken. Det fungerade bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du förklara vitsen med slag i ryggen?
   Ska man slå tidtagaren och trasköraren också (skämt)? eller hur är det där. Känns som en extra funktionär då varken tidtagare eller traskörare känner dunken. Vad är det för fel på "klar" "kör" "flagga" som alla kan se/höra?

   Radera
  2. Tanken (och så som vi gjorde förra året) är att samma person dunkar handlern i ryggen samtidigt som han/hon startar tidtagningen. Trasföraren ser att man dunkar och startar trasan i samma ögonblick. Men nu har jag skrivit om reglerna enligt ditt förslag, jag tycker att vi kan prova den varianten i år och se om det är bättre. Jag har ändrat i punkterna 7, 8 och 9. Tror att det blev som du menade.

   Radera
 3. Jag har funderat lite hela dagen på detta..... både det jag inte förstod det jag var van vid.....
  Jag har en annan tanke fundera på den.
  Hunden får en startplats (samma för alla i sin klass) typ 2meter framför där finns en markering, när hunden kommer dit går klockan igång, då blir ju handlerns reaktionstid oviktig. Utan enbart hundens tid klockas. Tänk....vad tror du?

  SvaraRadera
 4. Tja, det kanske kan vara något. Men jag tycker i så fall att markeringen ska vara närmare hunden än 2m så att man får med mer av accelerationen i den uppmätta tiden. Kanske 1m eller t o m 0,5m.

  SvaraRadera